16 Mart 2016 Çarşamba

YAYINEVİ

Kitap adeta suçlulardan kurtulmanın yollarını gösteriyor. Bir anlamdada çıkmazlardan ve olumsuzluklardan kurtulmayı öğretiyor.

MUHBİRLER SUÇLULARI PİYASADA GÖRMEK İSTEMEZLER

Bir ülkede polis suçlular yerine muhbirlere abluka kuruyorsa o ülke mafyanın sarmalından çıkamaz.

Muhbirlerin en başlıca hedefleri karanlık örgütlerdir. Vatandaşlara yapılan baskılara yazık günah diyorsanız muhbirlere destek vermelisiniz. Muhbirler gördükleri ve tespit ettikleri suçları engelleme planlarını yaparlar. Küstahça vatandaşa saldıranları enseletip piyasadan silerler. Suçlular yaptıklarının bedelini ödemezse dünyada kötülükler bitmez düşüncesindedirler. Hiçbir suçlunun meydanlarda kol gezmelerine cirit atmalarına insafsızca insanlara eziyet etmesine göz yummazlar. Haber elemanları olmasa birçok karmaşık işlerin içinden ne devlet çıkabilir nede vatandaşlar. Muhbirlerin görevleri bazı noktalarda istihbarat örgütlerinin çalışmalarından bile önemlidir. nedeni nedir derseniz hemen yazalım. Kanlı saldırılar yaparak ortalığı kana bulayacakları muhbirler devletten önce öğrenirler. Muhbirler devletlerin ve milletlerin savrulmasını ölümü göze alarak ateşten gömlek giyerek önlerler.

MUHBİRLERİN GENEL YAPILARI VE DÜŞÜNCELERİ

Muhbirlerin güçlü olduğu ülkelerde suç kartelleri vatandaşlara oyunlar oynayamaz. İnsanlık acılar dramlar yaşarken hiçbir muhbir huzurlu olmaz bu yüzden sürekli hareket halindedirler. Böyle durumlarda kesinlikle boş durmazlar. Kararlılıkla cesaretle neler yapabileceğini bu saldırganlara zorbalara nasıl dur diyeceklerini hesap ederler. Mafyanın azdığı şiddet kan gözyaşı saçtığı dönemlerde muhbirler arayış içesrine girerler. Mafya tayfalarının tamamı yakalanıp cezalandırılmalı düşüncesinde oldukları için bu düzlemde çalışmalar yaparlar. Mafyanın çöküşüne kadar mücadelelerini devam ettirirler. Bu feleketler yaşanırken bir kısım insanlar kurtuluşu güçlü gördüğü mafyanın safına geçmekte bulurlar. Bir kısmı ise çaresizce devletin çözüm bulmasını beklerler. Muhbirlerin vicdanları suçlular piyastos olana kadar rahat etmez. Muhbirler insanlığın tüm kesimini severler. Örneğin piyasaya korsan yapıtlar ve eserler çıkaranlar türediğinde muhbirler çöküşte olan sanatçıların yanındadır. Eline geçen korsan işi yapan depoları yakalatmadan içleri ferahlamaz.

SUÇUN DESTEKÇİLERİ KİMLERDİR

Muhbirleri destekleyen yasalar çıktığında haydut tayfalarını destekleyen politikacılar ve yönlendirdikleri tayfalar şöyle açıklamalar yaparlar. Kimse kimseyi ispiyonlamasın. Bu yapılan muhbirleri destekleyen kanun yanlıştır; değişmesi gerekir diyerek naralar atarlar. Alçakça muhbirleri karalamaya çılışmak isteyenler deşifre edilmeli ve ülke dışına atılmalıdırlar. Vatandaşları korumak; büyük infialleri önlemek için çıkarılan muhbirliği destekleyen yasaları engellemek ve çarpıtmak isterler. Muhbirlik kavramı ile alay ederek muhbirlik kavramını itibarsızlaştırma çabalarına girerler. Daha da ilerisi muhbirleri hedef gösterirler. Bu apsürt saçma sapan sözleri ile suçluların şeytanların yuvalarının dağıtılmasını engellemeye çalışırlar. Bu davranışları sonuç vermese bile suç şebekelerine şirin görünmek için borazancılığı elden bırakmazlar. Suçluların yakalanmasında rahatsız olan güçler son çırpınışlarını sergilerler. Çünkü muhbirlere devlet ihtiyaç duymuştur. Özetlersek muhbirler dışlanmamalıdır. Ürkütücü sahneleri önlemenin tek yolu suçu haber alarak önlemektir. Diğer yandan suçu işleyenleri tekrar yapamayacak hale getirerek cezalandırılmaları gerekmektedir. Özetlersek muhbirlere haksızlık edersek toplumların sonu kötüye gider.

SUÇUN DURDURULMASINI VE YOK EDİLMESİNİ İSTİYORDUM

Biz muhbirler vahşi mafya kıyımlarına suça ve suçluya şans tanımayız. Muhbirlerin olduğu yerlerde kötülüğe geçit olmaz. Gördüğümüz tespit ettiğimiz her suçluyu üstelikte yakınımız bile olsa kıs kıvrak yakalatırız. Madrabaz soyguncu vurguncu hepsi bizim düşmanımızdır. İnsanların suçun ortadan kalkmasını isteme çırpınışlarını çoğalmıştı. Suç bir hayli çoğaldığı için insanlara gına gelmişti. Ben muhbirliğe telefon ihbarları ile başladım. O dönemlerde jetonlu telefonlar vardı. Büyük ve küçük jetonlar satılırdı. Büyük olanlar şehirler arası görüşmelerde kullanılırdı. Postaneler aynı kişiye beş taneden fazla jeton satmıyordu. Bunun bir nedeni karaborsayı önlemekti. Jetonu fazlaca alıp yüksek fiyata satanlar vardı. Ben postaneden aldıklarım yetmeyince karaborsadan jeton satın alıyordum. Gazatelerde polislerin telefonlarını gördüğümde hemen kaydederdim. İhbar ettiğim suçluların yakalanmasını görmek bana inanılmaz derecede zevk veriyordu. Sevinçten çığlık atıyordum. Suç durumlarına göre çevreden uzaklaşıp cezaevlerine giriyorlardı. Suçluların neden cezaevine atıldığını çocukluğumda öğrenmiştim. Kapalı kodeslerde oldukları için suç işlemeleri imkansızdı. Dışarıda olsalar defalarca suç işleyebilirlerdi. Oysa yakalanınca hem yaptıklarının cezasını çekiyorlar hem de yeni suçlar işleyemiyorlardı. Polisler önemli suç işleyenleri cezaevinden çıkmış olsalar bile takip ediyormuş diye de duymuştum.

MUHBİRLERİ SEVMEYENLERE BAKTIĞINIZDA HER ŞEY GÜN IŞIĞINA ÇIKACAK

Suç şebekeleri sahte ve saçma sapan sanaryolarla muhbirleri yavaşlatmak isterler. Suçlular muhbirliğin güçlü olduğu ortamlarda kesinlikle tutunamazlar. Asıl dramatik yapı şöyledir. Mafyanın kolluk kuvvetlerinin içersine sokabildiği kolpacılar muhbirlik kavramını çökertmekle uğraşırlar. Mafya yanlısı olduklarını muhbire belli ederek mafyanın devlet içersinde bile olduğunu ispatlamaya kalkışırlar. Bu tür sızmaları tespit eden muhbirler daha etkili çalışarak devlet içine giren bu haydut çetesi yanlılarını görevden uzaklaştırana kadar mücadele ederler. Kültürlerin yozlaşmasını önleyen muhbirler her dönem varlığını göstermişlerdir.

Kolpacılar kolpa yapıp zarf atamadıkları için sevmezler.

Mafya elebaşıları sevmezler.

Teröristler sevmezler.

Anarşistler sevmezler.

Yasadışı çalışanlar

Muhbirleri sevmeyenlerin listesine şöyle bir göz attığınızda biz muhbirleri daha çok seveceksiniz.

ÖNSÖZ

ARKA KAPAK

Muhbirler suçluların izlerini sürerken neler hissederler iç dünyaları nasıldır hepsinin sırları açığa çıkıyor. Muhbirler sistemde güçlü olan halka zulüm yapan devlete yakın olanlarıda piyasadan silerler. Muhbirliğin jargonları arasında kuvvetlinin yanında olmak yoktur. Mazlumun yanında olmayı ilke edinmiştir. Şimdi muhbirleri dinleyelim; suçun her türlüsüne müsade etmeyeceğiz. Tüm zorlukların üstesinden geleceğiz.

İbret verici muhbirlik bilgileri. Suçlular mazlum ve suçsuz insanlara hunharca ve kalleşçe vahşice saldırı için hazır kıta beklerken muhbirler neler yapıyorlar. Biz muhbirler cesaretli oluruz. Topluma zarar verenlerin oyunlarını; kanlı, acımasızca ve kahpece kurdukları tuzaklarını korkusuzca ve zamanında hamleler yaparak bozarız. Toplumun bir tane bile bireyine saldırı olduğunda göz yummayız. Bizim için bu olay ülkenin karanlıklara gömülmesi demektir. Bu yüzden çalışmalarımıza başlar suçluları yakalatırız. Başarmak için var gücümüzle savaş veririz. Biz muhbirler olmasa suçlular yaptıklarını adet edinirler.

Muhbirlerle ilgili bilgilere sahip olanlar bile yepyeni muhbirlik tüyoları ile karşılaşacaklar.

Tehlikeli günlerin gelmesini istemeyen toplumlar muhbirlerini sahiplenirler.

Vicdan merhamet muhbirlerdemi var suçlulardamı?

Özet: kitap muhbirlikle ve muhbirlerle ilgili tüm bilgileri öğrenmenizi garanti ediyor.

KOLLUK KUVVETLERİNİN MUHBİRLİKLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ

Suçluların yakalanmasında muhbirlerin rolü önemlidir. Suçu yok etmeyi hızlandıran işlemlerden birisi de muhbirlik çalışmalarıdır. Muhbirler olaylar karşısında hımbıl davranmaz cesurca atağa geçerler. Gerektiğinde kafa tutmayı bilirler.

Muhbirler deşifre olmaktan değil tanındıktan sonra suçlu yakalatamam diye çekinir.

Vatandaşları ağır yaralayan öldüren insanların piyasada gezmesi biz muhbirlerin ağırına gidiyor. Biz bu düşüncedeyiz. Diğer insanların vicdanı rahatsa bu tür olayları haber vermesinler. Biz muhbirler kimse ile gereksiz ağız dalaşına girmeyiz.

Biz suçluların azrailiyiz.

Muhbirlerin varlığını hisseden suçlular azalış gösterirler.

Felakete gitmemenin yolu muhbirleri engellemektir.

SUÇ KARTELLERİ

Büyük suçluları piyasadan kesmek için gayret ve çabalarımız daha büyük olmaktadır. Bu çeteler halklara daha büyük zararlar vermek için gizlice birleşirler. Vatandaşlara kaçacak yer bırakmama planları yaparlar. biz muhbirlerde bunları aynı yöntemlerle yok ederiz. Muhbirler olarak bir araya gelerek çözümler ve çareler ararız. Hiçbir zaman çözümsüzlük içinde tıkanıp kalmayız. Yaşantımız boyunca mafyanın karşısında olacağız. Tüm kepazelik ve rezillik çıkaranları yok edeceğiz.

MUHBİRLİĞİN İLKELERİ VE JARGONLARI

Şu gerçekleri yazınca her şey gün yüzüne çıkacaktır. Muhbirler suçluların ve suçun önünü kesmek için; başına gelecek olan tehlikeleri göze almaktadırlar. Haber elemanlığının başıda sonuda insanlık içindir. Canavarca insanlara saldıran alcakları sersemleri muhbirler engeller. Art niyetli kolpacılar biz muhbirlere her dönem ispiyoncu diyerek kötülemişler ve karalama kampanyaları tertiplemişler ve sonuna kadar bu kötülüklerini yürütmüşlerdir. Ama biz bunlara hiç aldırış etmeden sonuna kadar devam ederiz. Hep muhbirliğin olmaması konuşulmuştur. Halbuki muhbirler tehlikeli durumların kurtarıcısıdır. Bir muhbir olarak soruyorum söyleyin bakalım; muhbirlik kötü olsa devletlerin milletlerin sonu kötüye gittiğinde nerde muhbirlerimiz tam tamları çalınırmıydı.

MUHBİRLERİNİ DESTEKLEMEYEN DEVLETLER İÇ SAVAŞLARDAN KURTULAMAZLAR

Her şeyden önce şunu tartışalım. Suçlular fazlalaştığında muhbirler aranır ve övgü dolu sözlerle anılırmıydı. Devletlerin başbakanları muhbirleri anlayışla karşılarmıydı. Devlet tehlike var; vahamet içersindeyiz diyerek muhbirleri ararmıydı? Hiçbir muhbiri tetikçi mafya elebaşısı terörist veya anarşist olarak göremezsiniz. Muhbirlik çok güzeldir. Yeter ki münferit olarak kullanılmasın; yeter ki muhbirliğin ilkelerini benimsensin. Yeter ki muhbirlere kötü gözle bakılmasın. Muhbirlik kavramı zayıflarsa hakimiyet haydutların eline geçer. Bu düzlemde halk ve devlet sinsi bir kumarın içersine çekilir.

ZAMANINI PARASINI DEVLET İÇİN MİLLET İÇİN HARCAYAN MUHBİRLER

Muhbirler hiçbir dayatmaya baskıya boyun eğmezler. Halkları kurtarmak için kendilerini siper ederler. Muhbirlik çalışmalarını yapabilmek için rızkını harcayan muhbirler hiçbir zaman gündeme gelmemektedir. Parasal ve zamansal olarak yıpranan haber elemanlarının hızlarını kesersek nelerle karşılaşırız. Teröristlerden mafyadan toplum kanı emicilerinden kurtulamayız. Biz muhbirler ayrımlar ve eziyetler olan ülkeler istemiyoruz.

MUHBİRLER KENDİLERİNİ İNSANLIK İÇİN ADARLAR

Haber elemanlarının etkili olma nedenlerinden birisi adanmışlıktır. Bu düzlemde önlerine gelen barikatları hızla devirip arkasındakileri ortaya çıkarırlar. Bunlar kim derseniz? Muhbirlere yapılan haksız karalama ve çirkin yakıştırmalar yapmaya çalışanlar; mafya destekçilerinden başkaları değillerdir. Kendileri budalaca davranışlarla vatandaşların kanını emerlerken görünmemeye özen gösterirler. Muhbirleri engellediklerinde işlerinin kolaylaşacağını çok iyi bilmektedirler. Bu noktada halkımız duyarlı olmalıdır. Kendilerini korumaya çalışan muhbirleri sahiplenmeli ve destek olmalıdırlar. Tüm bireylerin insanca yaşaması için mafyamı çalışır haber elemanlarımı çalışır bunu iyi analiz edip ona göre davranmalıyız. Muhbirler suçu gördüğü sürece boş durmazlar eli kanlı ve silahlı mafya tayfalarından korkup meydanı terk etmezler.

MUHBİRLİK KÖTÜMÜDÜR

Suçluları yakalattığı için mi kötüdür?

Oluşabilecek suça engel olduğu için mi?

Hedef olup devletini ve vatandaşını korumaya hazır olduğu için mi?

MUHBİRLERİN GÖRÜŞLERİNİN ÖZETİ

Muhbirler suçlu kim olursa olsun Sağından, solundan ve arkasından takip ederek en kısa sürede yakalatırlar.
Suçun frenine hızlıca basan muhbirler suç sarmalından halkımızı kurtarma görevimizi hep devam ettireceğiz. Muhbirlik kavramı insanlığın doğuşuyla birlikte varlığını hissettirmiştir. Cesaretimizi kıramadılar hedefimize gitmekten alıkoyamadılar hep başardık insanlık durduğu sürece biz muhbirler olacağız.

SON SÖZ

Toplumun derin güvenliğini garanti eden haber elamanlarına devletler ne derece önem verirlerse toplumlar o derece güçlenirler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder