16 Mart 2016 Çarşamba

MAFYAYI ÇÖKERTENLERİN TÜYOLARI

Devlet yetkilileri mafyadan medet ummadığı mafyanın yanında olmadığı sürece mafyayı kolaylakla yok edebilirler. Mafya kirli sanaryolarını devreye sokmak için devlet kademesindeki yöneticilere irtibatta kalma çabasına girerler. Devletin yöneticileri mafyadan yediği sürece mafya bitmez. Dünya genelinde mafyanın bitişlerini ve piyasadan silinişlerini gözlemlersek ilk karşımıza çıkan kural şunlardır. Mafyayı yok eden politikacılar mafya ile kontak kurmamışlar onların sofralarına oturmamışlardır. Bu yüzden kötülüklerin üzerine cesurca ve kararlılıkla gitmişler ve çeteleri zayıflatmışlardır.



Mafyanın önü telefonlarla kesilebilir. Mafyayı yakalamaya giden polise politikacı dur yakalama derse mafya bitmez.



MAFYAYI BİTİRMEK

Mafyanın önünü kesmenin binlerce yolu vardır. Bu yöntemleri uygulamayan devletler içinden çıkılmayan çetrefilli durumlara dolanırlar. Mafyayı bitirmek için vatandaşların kolaylıkla geçinebileceği ortamlar oluşturulmalıdır. Geçimini sağlayan bireyler mafyaya katılmazlar yasa dışı işler yapmazlar. Devlet yöneticilerinin biraz önce yazdığımız önlemleri alması mafyanın piyasadan silinmesi anlamına gelir. Vatandaşların umutlarının bitmesi ortamları tehlikeli hale dönüştürür. Devletlerin iş yaptıramama dönemlerini mafya ve çeteler her dönem beklerler.

ARKA KAPAK

Evet, devlet yöneticilerinin yönetememe boşluğu olduğu dönemlerde ve devletlerin başıbozukluğu sunucunda ülkelerde mafyavari olaylar başlar. Mafya devletin zayıf görüntülerini hissettiği anda ülkeyi ele geçirir. Devlet güçlenene kadar egemenliğini sürdürür. Kitabınızda mafya ile ilgili tüm bilgilere kavuşacağınızı mafyanın amigolarının kimler olduğunu öğreneceğinizi garanti ediyor.

Bağlantısız politikacıların yönettiği devletlerde mafya barınamaz.

Sadece gerçekleri bileceksiniz.

İnsan hayatını tehdit eden mafya kendisine alan açmayan hükümetlerden ayan beyan şikayet eder.

Cezaevindeki mafyanın davranışlarını da göreceğiz.

Mafyavari olayları bilenler mafyayı daha yakından tanıyacaklar.

Mafyayı içinde barındıran hükümetlerin sonu çabuk gelir.

Mafyanın amacı nedir. Mafya nasıl doğdu. Mafyayı kim nasıl yönetir.


MAFYANIN TÜREME NEDENLERİ

Mafyanın çoğalma nedenlerinden bahsedelim. Kolluk kuvvetleri olarak bilinen polis ve jandarma suçluları yakaladığında ödül yerine eleştiri uyarı ve ceza alıyorsa mafya o ülkede varlığını hissetirir. Mafya emeline ulaşmış sayılır. Polisi devreden çıkartınca vatandaşı korkutmak mafya için zor olmaz. Asıl önemli olan görüntü şöyledir. Polisin mafya karşısında yavaş ve zayıf kaldığını gören halk büsbütün çaresiz kalır. Manzaranın içerisinde karabasanlar vardır. Görünmeyen eller mafyayı korumakta ve kollamaktadır.

MAFYA VE PİYASADAN SİLİNEN HÜKÜMETLER

Mafya tüm ülkeyi sürekli tehdit etse bile ürkek hükümetler başta olduğu sürece mafyaya karşı savaş açılmaz. Hükümetler korkak olduğu için huzursuzluk yapıp milyonlarca insanı canından bezdiren mafyaya karşı polisi askeri kullanmazlar. Sonuca bakarsak şöyle gelişmeler olur. Bu tutumları sonucunda politikacılar piyasadan silinip giderler. Bu noktada yeni gelen hükümet mafyayı temizlediği için uzun süre iktidarda kalır. Halkın gözünde önemli görev yapan kahraman olan yeni hükümetin diğer yavaşlıklarını halk göz önünde bulundurmaz. Mafyanın yuvalarını dağıtan yöneticiler vatandaşların sempatisini toplar.

DERİN GÜÇLER VE MAFYA

Derin güçler işlerine geldiğinde kolay kullanabilmek için özel pasaportlar bile verirler. Bu özel pasaportu alanların sonu ne olmaktadır şimdi onu açıklayalım. Derin devletin işi bittiği zaman kullanılanlar cezaevlerine atılırlar. Bu kullanılan elemanlar hücrelerinin dışına çıkma iznini almak için büyük mücadeleler verirler. Kullanıldıklarında önemli devlet memurlarında olan serbest dolaşım sağlayan pasaportlar elde ederken cezaevine girdiklerinde havalandırma bölümüne bile birkaç saatliğine çıkabilmektedirler. Mafya elemanları bu sorunlar yumağından kurtulamazlar. Kendilerini kullananları deşifre etseler bile sonuç alamayacaklarını sonlarının daha kötüye gideceğini bilmektedirler. Asıl önemli ayrıntı şöyledir. Derin güçler mafyayı bir çok aracı vasıtası ile kullanırlar. Mafyanın derin güçleri deşifre edebilme ihtimaline karşı derin devletçiler önlemlerini daha önceden almışlardır. Mafya ihbarda bulunsa da netice alması imkansızlaştırılmıştır.

CEZAEVİNDE İÇERDE DIŞARDA MAFYANIN DURUMU VE HÜKÜMETLER

kolpacı mafyanın cezaevinde yaptığı ranza kolpasını açıklayacağız. Önce şunu söylemek istiyorum. Mafya dışarıda neyse içeridede aynıdır. Neyemi dikkat çekeceğiz. Dışarıda nasıl gücü yettiğine kolpa yapıp korkutuyorsa piyastos olup kodese girdiğinde de aynı tavırları sergiler. Cezaevinde hangi mahkumu hedef alır onu öğrenelim. Cezaevinin dışından emir alır. Cezaevinde olan filan mahkuma kolpa yapacaksın dendiğinde söylenen mahkum güçsüz ise kolpasına başlar. Kolpa yapacağı mahkuma önce bir suç bulaştırır. Daha sonra ise sen ranzanda yatacaksın hiç kalkmayacaksın cezalısın der. Bu mafyacılar asıl düşmanlarından ürkerler. Mafyacılar bir cezaevinde yatarken kendilerine zarar veren bir mafyacı geldimi önce müşaade denen tek kişilik yerlere sonra başka cezaevine giderler.
Kolpacıların ranza cezası dedikleri bu tür kolpalar devletin ülkeye egemen olamadığı dönemlerde olmaktadır. Mafyanın temizlendiği ortamlarda mafya ne kodeste nede dışarıda oyun oynayamaz. Hükümetlerin bazıları mafya ile birlikte ülkeyi yönetmeye razı olur. böyle durumlarda ise mafaya hem içeride hemde dışarıda vatandaşlara acı verir.


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder