16 Mart 2016 Çarşamba

GİZLİ ÖRGÜTLERİN SİMGE GÖSTERMESİNİN AMAÇLARI
 
Gizli örgütlerin amblemindeki göz resimleri korkutma amaçlıdır. İzleniyorsun iması verme amaçlıdır.
 
Bir örgüt kendi yandaşları ile uğraşmaya döndüyse amacına ulaşması zordur.

GİZLİ ÖRGÜTLERİN BİTİRİLMESİ

Gizli çalışan örgütleri çökertmeye çalışan devletler bir çok yöntem kullanırlar. Bunların arasında yasadışı çalışan örgüte karşı yeni bir yasadışı örgüt kurmakta vardır. amaç asıl güçlü olan yasadışı örgütü zayıflatmak ve bitirmektir. Güçlenen terör örgütünün başkanı bu teknikle yavaşlanma amaçlanmaktadır. İki örgütün varlığı halk tarafından hemen hissedilir. Bu gidişatı şöyle yorumlayabiliriz. Devletin yasadışı örgütlerle mücadele edebilmesi için kanun dışı bir metot kullanarak terör örgütü kurmuş olmasıdır.

YASAL HABER ALMA TEŞKİLATINA İLGİ BÜYÜK

Dünyamızda gizli haber alma örgütlerine girmek isteyenlerin sayısı inanılmaz derecede yüksektir. Diğer devlet kurumları gibi ilan veren bu teşkilatlara neredyse milyonlarca insan müracaat etmek istemektedir. Sadece bu gerçek olay insanların gizemli ortamları sevdiğini ispat etmektedir. Muhbirlik, derin devlet ve diğer siyasi kitaplarıma gizli örgütlerle ilgili bölümler yazdığımda yoğun ilgi gördüğünü anladım.


Örgüt yapılarına operasyon yapmak


Gizli örgütü kuranlar tecrübeli iseler finansal kaynak bulmakta zorlanmazlar.

Hücreleşme
Birbirlerini tanımayan bölge başk




Siyasi
GİZLİ ÖRGÜT MENSUPLARININ BİLİNMEYEN YÖNLERİ

DEVLETİN KULLANDIĞI GİZLİ ELEMANLAR

KOMPLO TEORİLER


Acı içersinde kıvranan çaresiz kalanlar yasadışı örgütlerden medet umarlar.

DÜNYA İNSANINI YÖNETEN ÖRGÜTLER

GİZLİ ÖRGÜTLERİN BEKLENİLMEYEN ANLARDAKİ OLAYLARI

Ağır şiddet çemberine giren örgüt elemanları örgütün dağılmasını sağlarlar.


GİZLİ ÖRGÜTLERİN DOĞUŞU

SOKAKLARI İŞKAL EDEN DÜŞMAN KUVVETLERİ GİBİ

GİZLENMİŞ HABER ALMA ÖRGÜTLERİ

GİZLENMİŞ HABER ALMA TEŞKİLATLARI

SAKLANAN ÖRGÜTLER

GİZLİ HABER ALMA SERVİSLERİ

TEŞKİLATLARI

ARKA KAPAK KİTAP İSMİ: DERİNLERDEKİ GİZLİ ÖRGÜTLER

Gizli örgütlerin karanlıkları aydınlanıyor.

Gizli örgütlerin hiçbir gizliliği kalmayacağını garanti eden bir kitabı okuyorsunuz. Örgütlerin içinde olanların bile hayrete düşeceği bilgiler var. Gizli örgütler nasıl kurulur hepsi kitabınızın içinde.

Gizli örgütler dönemeçleri dönerken bizlerde adım adım onları takip edeceğiz. Tüm bilinmeyen sırlarını ve etkili olaylarını öğreneceğiz.

Gizli örgütlerin gerçekleri gizlendiği için bilgi sahibi olan yoktur. Yasadışı kurulan örgütlerin tüm detaylarını bileceksiniz. Gizli örgütler konusu öylesine büyük ve kapsamlı bir konudur.

Derin gizli örgütler ve haber alma servislerinin tüm bilinmeyen sırlarını bulacaksınız. Kitabınızda hangi konular yoktur. Kadınlar gitti oradaki görevli ile ilişki kurdu bilgi aldı gibi absürt ve mesneti olmayan yazılar yoktur. Veya gözlük takıp hangi sokağa girerse takip etti. takip edilen arkasına bakınca ajan kafasını yere eğdi. Şapkasıyla yüzünü kapattı. Ara sokağa daldı; gibi banel bilgiler yok.

Terör guruplarının içersinden kaçıp devlete sığınanların sonları ne oluyor.

Siyasi ve stratejik sırlar devletlerin temelini oluşturmaktadır. Gizli örgütlerin önemi tam burada başlar.

Gizli örgütler konu olduğunda her şey size sorulacak.

ÖNSÖZ BAŞLIYORUZ

Gizli örgütlerle ilgili konularda yazdıklarım gündem oluşturmaktaydı. Şimdi elde ettiğiniz kitapta bunlardan birisidir. Gizli örgüt kurmak zordur. Zorluklarına rağmen neden kurulurlar. Kimler nerede ve neden yasadışı yapılanmalara gerek duyar. Daha başka bir çok konu başlıkları var. Kitabınızda devletlerin kurduğu bilgi alma servisleri ve teşkilatlarıda ayrıntılı olarak var.

KORKU YAYIP SİLAH KARTELLERİNE HİZMET

Gizli örgütleri kullanan silah üreticileri geçici savaşlar çıkararak silaha talebi arttırmaktır. Bu çalışmalar yapılırken silah üretenler aralarında anlaşırlar. Aynı fiyata satma kararı alırlar. Böylece silaha ihtiyaç duyan ülkelerin tercih ve seçenekleri kalamaz. Yüksek fiyattan silah satın alarak zarar ederler. Bu ülke vatandaşları önce yoksullaşır sonra ise köleleşirler. Amaçları bu istikamettedir. Kullanılan gizli örgütlerde bu kargaşadan paralarını alırlar.

KUŞKULU ŞUPHELİ YAPILARI OLAN GİZLİ ÖRGÜTLER

Bu örgütler kendilerinin kurmadığı anarşitlere talimat verip olaylar yaptırabiliyorlar. Terörizmi istedikleri zaman harekete geçirebiliyorlar. Gizli örgütler kendi çıkarlarını düşündükleri için her şey istedikleri gibi gidiyor. Hedefledikleri ülkelerde iç ve dış savaşlar çıkarıp insanları birbirlerine kırdırabiliyorlar.

GİZLİ ÖRGÜTLERİN VE SERVİSLERİN TARİHİ

İnsanın varlığından hemen sonra gizli örgütler kurulmaya başlamıştır. İlk çağlarda kurulup halen varlığını hissettiren örgütler vardır. bu örgütlerden birisi şimdiki yardım derneklerinin yaptığı yöntemi uygulamaktaydı. Varlıklı olanlardan alarak yoksullara dağıtan bir gizli örgüttü. İnsanların olmadığı bölgelerde yaşam sürerlerdi.

GİZLİ HABER ALMA TEŞKİLATLARI
Haber alma teşkilatlarının ilginç olan yöntemleri ve faaliyetleri de vardır.  Ülkelerinde yasadışı çalışan örgüt yoksa bu yapılanmayı kendileri kurdururlar. Terör örgütlerine her zaman ihtiyaçları vardır. Buradaki amaç ileride gerçek bir örgüt kurulursa onu yok etmek için nasıl çalışmalar yapacaklarını tespit etmektir. Teşkilatın elemanları kendilerini bu kendi kontrollerin de olacak örgüt sayesinde tatbikattan geçirmektedir. Haber alma teşkilatı yöneticilerinin örgüt kurdurma kararları deneyimler sayesinde ortaya çıkmıştır. Derin araştırmalar yaptığımızda haklı yönlerinin olduğunu gözlemledik. Uzun süre anarşist guruplarının olmadığı ülkelerin aniden çıkan bir örgütle savaşmaları zor olmuş ve ülke derinden sarsıntı geçirmiştir. Bu hortlayan terör gurupları neredeyse o ülkeyi ele geçirecek hale getirmişlerdir. Uzun süre hiçbir çalışma ve eğitim yapmayan istihbarat elemanları olaylarda tecrübeleri olmadığı için bilgisizdirler. Daha önce tecrübesi olan çalışanlar süreleri dolduğu için örgütten ayrılmışlardır. Bu boşluğu değerlendiren yasa dışı örgüt amacına ulaşıp o ülkeye ağır tahribatlar vermeyi başarmışlardır. Bu tehlikeleri gören devletler devamlılığı sağlamak ve elemanlarının mantıklı tatbikatlar yapabilmeleri için örgütler kurdurma gereğini hissetmişlerdir. Çok nadirde olsa bu bilerek kurulan veya kurdurulan yasadışı örgütler kontrolden çıkarak tehlikeli örgüte bile dönüşmektedirler. 
Bunu anlaşılır hale getirmek için savaş tatbikatlarını örnek verebiliriz. Gerçek yaşanmış savaşlarda hangi ihmaller sonucu ölümler oldu ise savaştan sonraki yapılanmada bunların üzerinde durulmaktadır. Örneğin savaşırken yere çabuk ve seri yatamadıkları için yara alanların çok olduğu bir savaş gözlemlenmişse bu konu eğitimlerin en başına alınmaktadır. İlk katılan savaşçılara bu teknikler özenle öğretilir. Savaşlar ordular için birer fırsat olanaklarıdır. Tüm eksiklerini böylece tamamlarlar. Savaş konusunda isim yapmış ülkelerin orduları tatbikatlara çok önem verirler. Bu tatbikatlarda ölen ve yaralananları aynı savaşlardaki gibi olağan sayarlar.
HABER ALMA ÖRGÜTLERİNİ İÇ HESAPLAŞMALARI VE POLİTİKACILAR

Devletlerin istihbarat yapılanmalarında politika devreye girdiğinde karmaşık yapılar meydana gelmektedir. Devleti yöneten siyasi kuvvetlerin başta kalabilmesi için kendi gizli örgütlerinin yöneticileri ile iyi anlaşması gerekmektedir. Gizli örgütler istedikleri zaman devlet zaafiyetleri ve boşlukları oluşturup hükümetleri yıkamasalar bile sarsabilirler. Şimdi bunun neden yaparlar kuralını açıklayalım. Gizli örgütlerde birinci adam olma savaşları daha yüksektir. Eğer yönetime gelen siyaset başkanları istihbarat örgütünü ele geçirmek için kendisine yakın olan bir bürokratı örgütün başkanı yapmaya kalkışırsa örgüt bundan hoşnut olmayacaktır. İçten içe gizli planlar yaparak önce dışarıdan başlarına atanan yöneticiyi sonra ise hükümeti bitirme faaliyetleri yürütürler. Ellerinde fırsat olduğu için çoğu zaman bunu başarmışlardır. Ayrıntı şöyledir. İstihbaratta uzun yıllar çalışmış örgütü iyi bilen bir kadronun yerine dışarıdan bir yöneticinin siyasiler tarafından atanması tozu dumana katacaktır. Siyasetçilerin amacı bellidir. Birincil rakip olan istihbarat kadrolarını ele geçirerek istediklerini yaptırmak ve üzerlerindeki teklike bulutlarını dağıtmaktır. Biraz önce açıkladığımız gibi bu haksız gidişatı kabul etmeyenler olacaktır. Politikacıların hesap edemediği bu ayrıntı başlarına iş açacağı kesindir. İstihbarat örgütünün yönetimine gönderdiği başkanının örgüt tarafından istenmediği için olaylar şöyle gelişir. Örgüt yapısı sürekli bunalım oluşturmaya kalkışacaktır. Gelen yöneticinin açıklarını servis etmek daha net söylemle zaaflarını ortaya çıkarmak için çaba ve gayret göstererek kendilerine yapılan haksızlığa karşı koyarlar. Bu savaşları anlatmak öylesine uzun sürerki bunun için sayfalar ayırmak gerekir. Özetlersek idari boşluklar ülke vatandaşlarının topluca ölümlerine yol açar. İstihbaratlar yerinde ve zamanında yapılmadığı için ülkede cinayetler korkunç olaylar başlar. Ülke tam anlamıyla katliamlar ülkesine döner. Hedef alınan yönetici gidene kadar acılar ızdıraplar kol gezer.

GİZLİ ÖRGÜTLERDEKİ BÖLÜNMELER

Gizli örgütlerden fikir ve görüş ayrılığı yüzünden ayrılıp kendi örgütlerini kuranlar vardır. Gizli örgütün eskilere bağlı kalmasını eleştirip daha özel bir gizli örgüt kuranlar çoğunluktadır.

DÜNYAYA YAYILMIŞ GİZLİ ÖRGÜTLER

Çıkarları olduğunda dünya insanlarını birbirlerine boğazlatmak için fırsat kollarlar. Para gücü olan gizli örgütlerin bazıları dünyanın her yerine ulaşmayı başarmıştır. Her ülkeden para kazanmak isteyen karteller giremedikleri ülkelere kullandıkları örgütler aracılığı ile girmeye kalkışırlar. O ülkedeki yerli sermayeyi dağıtmak isterler. Ülkenin vatandaşları içersinden çıkan işadamlarını asla istemezler. Kendileri piyasaya egemen olmak için terör estirmeyi bile göze alırlar.

YASAL GİZLİ ÖRGÜTLER

Ülke çapındaki güvenliğe önemli ölçüde katkı sağlayan gizli örgütler devletler için zorunlu hale gelmişlerdir. Bu yüzden ülke ekonomisinin büyük bir bölümü bu örgütlere aktarılır. Gizli örgütlerle hükemet yetkilileri her zaman iyi geçinmek isterler.


DEVLETİN GİZLİ ÖRGÜTLERİ NASIL ÇALIŞIR

Haber alma servisleri kendi elemanlarını görevlendirerek yaptığı araştırmalar ve bilgi toplamaların yanı sıra en çok şu yöntemi kullanıyorlar. Ses ve görüntü alan cihazları haber almak istedikleri yerlere yerleştirirler. Fiziki takiplerin yanı sıra teknik takip konusunda ayrıntılar yazacağız. Haber alama teşkilatlarının ses ve görüntü alan cihazları yerleştirmek için en profosyonel çilingirleri vardır. İstedikleri mekanları açarak çalışmalar yaparlar. Mekanları çilingirle açıp kamera yerleştirme işini devletin diğer kolluk kuvvetleri yapmazlar. Sadece istihbarat servislerine özel bir kuraldır.

KENDİLERİNE BENZEMEYENLERİ YOK ETMEK İÇİN ÖRGÜT KURANLAR

Yerkürede etkisi büyük ve yüksek derecede gizli örgütler vardır. Bu örgütlerden bazıları vahşet oluşturmak için kurulmuştur. Sadece renk peşine düşen kendi renginden olmayanları öldürme ve yok etmek için kurulmuştur. Yer yüzünde böylesine tehlike yaymak amaçlı örgütler kurulduğu günden bu yana varlıklarını korumaktadır. Aynı saldırgan tutumlar ilk insanlar arasında da vard. Renkleri kendilerine benzemeyen insanlar birbirlerini yok ederlerlerdi. Çoğunluk olanlar yok etmek için önemli savaşlar verirlerdi. Yok edemeyeceklerini bilselerde soykırımları durdurmazlardı. Kıyımlar yüzünden insanların sayıları bu yüzden dünyamızda azalmaktadır. Soykırım ve katliam yapan insanlar şimdilerde olduğu gibi başka bölgelere giderekte kanlı savaşlar verirlerdi. Dünyada insanlar kendi ırklarından olmayanları yok etmeye insanlık var oldukça devam edecektir.

SİYASİ AKIMLAR BÖLÜNGÜLER VE GİZLİ ÖRGÜTLER

Her gizli örgütün bir siyasi görüşü vardır. gizli örgütler politikayı şekillendirmeye çalışırlar. Bu süreçte örgüt destek aldığı siyasi parti için çalışır. Örgütlerde ve politikada vefa olmaz. Siyasetteki yöneticiler koltuklarını kaybettiklerinde tüm nufuzlarınıda kaybetmiş olurlar. Yeni gelen politikacılar sisteme egemen olur. siyasetten destek alan örgütler diğer karşıt fraksiyonlarla savaş içersine girerler. Hangi gizli örgütün desteklediği parti iktidardaysa hareket serbestisini eline geçirir. Örgüt liderleri siyasi liderlere göre daha az değişirler. Örgütlerin bazılarında seçimler vardır. buna rağmen örgütü ele geçiren kolay kolay yıkılmaz. Gizli örgütler bu yüzden bölünmeler gösterir. Yönetimi eline geçiremeyenler palazlanınca yeni örgüt kurma çalışmaları yaparlar. ana örgütlerin kökleri derinlerde olduğu için yeni kurulan örgütler başarılı olamazlar. Bir çoğu kurulum aşamasında dağılıp giderler. Politikada iki aynı görüşte olan örgüte destek verilmez. Sadece bir tanesi ile çalışma yapılır. Bu seçilen örgütte en güçlüsü olur.

GİZLİ ÖRGÜTLER VE TEŞKİLATLAR NEDEN KURULUR

Şimdi açıklayacağımız sırlar önemlidir. Yasadışı örgütleri her zaman azınlıklar kurmazlar. Bunun nedenlerinden biriside özgürlükler ve hakların paylaşımıdır. Bir ülkede azınlık olanlar hep baskı altında tutulmuş ve aşağılanmışlardır. Azınlıklara hakların tanınmasını istemeyenler gizli örgüt kurup azınlıkları sındirirler. Haklarından vaz geçmelerini sağlamak için cinayetler işlerler. İstediklerine ulaşmak için her türlü şiddete ve baskıya başvururlar.

GİZLİ ÖRGÜTLERİN İŞLEDİĞİ CİNAYETLERİN DUBLÖRLERİ

Aslında ismi anılan tetikçi cinayetleri işlemiyor. Sadece onun ismi ortaya atılıyor. Cinayetleri profosyonel tetikçiler yapıyor. Bunun nedeni ise gayet basit. Diğer tetikçilerin üstlerinden suçu almak ve olayları tek bir kurbana yüklemek. Kullandıkları kurbanın sonu ne oluyor onu yazalım. Kurban konuşur düşüncesiyle öldürülüp ortadan kaldırılıyor.




Öldü denen itirafçıların çoğu kimlik değiştirerek devlet kademelerinde çalışıyorlar.


GİZLİ ÖRGÜTLERİN EVLENDİRME KOLPASI

Gizli örgütler elemanlarını kontrol edebilmek için kendi kadroları ile evlendiriyorlardı. Evlendirme işini resim göstererek yapıyorlardı. Resimde beğenirsen buluşturuyorlardı. Sonra ise evlilik işlemleri başlıyordu.

SUÇ

Suça bulaştırma kolpası yurt dışı görevlerinde planlanıyordu. Bu kolpa üst kademeye yapılıyordu. Şantaj amaçlı kullanılmak üzere saklanıyordu.

ÖLDÜRMEYİ ÖĞRENMİŞTİM

Cinayetlere tanıklık edip insanın kendisinin ölmemesi yaşama sevinci ve cesaret veriyor. İnsan kendisini güçlü hissediyor. İşaret edilen kaç kişiyi kurşun yağdırarak öldürdüm. Bende tehlikeler atlattım. Birkaç kezde olsa merminin tadına baktım. Yaralandım ve iyileştim.

Beni ya devlet yok edecekti yada kurulduğu dönemlerden beri çalıştığım örgüt infaz edecekti.

İtirafçı olmadan önce sert arazi yapısında savaştığımız için yakalanmıyorduk. Çatışma sonrası kaçan kaçana gidiyordu. Şimdi ise daha fazla güvencedeyim. Devletin lojmanında kalıyordum.

GİZLİ ÖRGÜTLERİN GİZLİ PARA KASALARI

Gizli örgütlerin yön verenlerin devasa servetleri bulunmaktadır. Bu derece yüksek paralarla dönerler. Bunu kanıtlamak için soru soracağım. Korkunç ve dehşet veren olayları yapanlar kimler sizce! Terör olayının olduğu yerdeki dükkan sahiplerimi? Yoksa başka yerlerden gelen iş yeri sahiplerimi rakip olarak gördükleri dükkanları tarumar ediyorlar. Tüm soruların cevapları hayır olacaktır. Halka zulum edenler başka mahallelerdeki atölyelerde çalışan işçilerde değil. Kimler peki, teröre çalışan işçiler bu işi yapmaktalar. Biraz önce dediğimiz gibi terör örgütlerini kuran ve yönetenler var. Yüklü paralarına daha fazla para katmak isteyen güçler tetikçilerine para vererek işlerini yürütüyorlar. Arkasında parasal güç olmayan örgütler bırakın devamlılığını korumayı daha ilk baştan kurulamazlar.  

İTİRAFÇI TERÖRİSTİN YAŞADIKLARI ANLAR

Devlete memur kadrosuyla girmiştim. Benim girdiğim dönem kritik bir zamandı. Ölümlere zulümlere alışmıştım. Yeni görevim pekte zor değildi. Buraya gelmesem çok büyük sarmalın içersinde bocalayacaktım. Benden öncekilere silah verdiklerini duymuştum. Bana diğer itirafçılar gibi silah vermediler. Diğer itirafçılar gibi devletin tüm imtiyazlardan yararlanıyordum. Vicdan duygularım ise tamamen kapanmıştı. Elimi tetikten çekmiştim. Görevim benim gibi teröristlerin yerlerini tarif etmekti. Ben teröristlerin oldukları yeri çizerek veriyordum. Bulamadıkları adrese gitmek için beni de yanlarına alıyorlardı. Ben gösterdikten sonra infazlar başlıyordu. Bir iki kez benim yanımda da çatışma çıktı. Ben arabada kaldım. Gittiğimiz hücre evinde benim yakından tanıdığım bir militanda kalıyordu. 

DEVLETE VE ÖRGÜTE ÇALIŞAN GÖREVLİLER NASIL BELLİ OLUYOR

Güvenlikçi olmak militanlıktan daha tehlikeliydi. Bölgeyi iyi bildiği için bizim oralardakiler güvenlikçi oluyorlardı. Bizim sülale güvenlikçi karşıtı olduğu için devlete katılan hiç güvenlikçimiz yoktu. Bende hiçbir zaman böyle bir görevi almak istemezdim. Hem devlete çalışıp hemde örgüte çalışanlar vardı. Bu güvenlikçiler ölmemek için kendilerini belli edecek şifreleri vardı. Bu yüzden örgüt onları öldürmezdi. Ben itirafçı olmadan önce şöyle bir şifre vardı. Şifre ve parolayı bazen değişiyordu. Şifrenin bir tanesinin ne olduğunu söyleyebilirim. Güvenlikçi araba sürer gibi hareket ederse örgüt yanlısı olduğu anlaşılıyordu. Elinde araba dümeni varmış gibi hareket eden güvenlikçiye kimse bir şey yapmazdı.

GİZLİ ÖRGÜTLERİN YÖNETİLMESİ VE MERKEZLERİ

Gizli örgütlerin merkez yuvaları nasıl seçilir. Kurallardan birisi örgütün en fazla destek göreceği bir yerleşim birimi olmalıdır. Burada önemli ayrıntılar ortaya çıkmaktadır. Örgütlerin merkezleri güvenli yerler olmalıdır. Örgüt silahlı bölücü ve yıkıcı bir faaliyet gösterecekse merkez şehirden uzak olmalıdır. Dünya örgütlerini araştırdığımızda şu gözlemler ortaya çıkmaktadır. Dünyadaki örgütlerin merkezi kuşatılamayacak ve kıstırılamayacak yerlere kurulmuştur. Merkezi olmayan örgütler çok fazla yayılamazlar. Çabuk dağılma nedenleri arasında kontrol edememe ve yönlendirememe boşlukları olmasıdır. Böyle gizli örgütlerde merkez olmadığı için her örgüt elemanı örgüt lideri gibi davranır. Olaylar karmaşık bir hal alır. Sempatizanları kontrol etmek imkansızlaşır. Bu nedenlerden dolayı bozulan örgüt sayıları fazladır.

GİZLİ ÖRGÜTLERİN KURULDUĞU İLK ANLAR

Gizli örgütlerin kurulması için en başta puslu havanın olması gerekir. Gizli örgütleri kurmanın temel ve ana sorunu gizli kalmayı başarmaktır. İkinci kural yönetim kadrosunun güçlü ve gözü pek olanlardan seçilmesidir. Örgütler; ihtiyaç hissedildiğinde kurulduğu için amaçları ve yapacağı olaylar çalışmalar bellidir. Burada karmaşa yaşanmaz. Kurulan örgütün ne ile mücadele edeceği neredeyse daha kurulmadan bellidir. Şu an için kurulan örgütte sadece yöneticiler vardır. Örgütün büyümesi için aynı görüşte insanların katılımı gereklidir. Bu katılanlarda en az örgüt kurucuları kadar dikkatli olmalıdırlar. İlk örgütü kuranlarda hiç sorun olmaz bunlar ne yapacaklarını bilmektedirler. Yeni kurulan gizli örgüt bu şekildeyken bile olaylar yapabilirler.

GİZLİ ÖRGÜTLERİN SAYILARI NEDEN ÇOĞALMIYOR

Yasa dışı gizli örgütler kurulurken en çok dikkat edilmesi gereken olay haberleşmedir. Heberleşmenin neden üzerinde çok duruyoruz hemen açıklayalım. Diyelimki ilk olarak iki kişi bir araya geldi ve örgüt kurma kararı aldılar. Örgütün amaçlarını ve neler yapacaklarına karar vermeleri gerekir. İki kişi oldukları için teknik takipten kurtulabilirler. Deşifre olmaları yakalanmaları zayıf ihtimaldir. Bu aşamada yakalansalar bile iki kişi oldukları için örgüt sayılmazlar. Bu nedenden dolayı cezaları münferit sayılır. Şimdi örgüt kuranların sayılarının yükselmesine ve deşifre olmalarına bakalım. Örgüt kurucuları beş kişiye yükseldiklerinde durumlar değişecektir. Her örgüt üyesinin görüştüğü insanlar olacaktır. Örgüte eleman kazandırmak için çalışma yaparken haberleşme ve gizlilik nasıl olacaktır. Bu aşamaları aşarken bile piyastos olan guruplar çoktur. Gizli örgüt kurmak çok zor olduğu için sayıları yükselememektedir.

BAZI GİZLİ SERVİSLER İŞİN KOLAYINA KAÇARLAR

Var olan örgütün yayınladığı dergileri ve gazeteleri düzenli olarak alıp incelerler. Bir nevi kahvedeki ve sokaktaki insanın bile bildiği bilgilerle çalışma yaparlar. Bu yolu izleyen haber alma teşkilatlarını terör örgütleri istedikleri gibi yanıltırlar. Terör örgütlerinin yaptıkları saldırıları neden önceden bilen gizli servis yok diye tüm dünya insanları bu yüzden şikayet ederler. Ülkemizde de durumlar farklı değildir. Yüze yakın insana kanlı eylemler düzenleyen örgütleri önceden haber alıp önleyen bir güçlü haber alma servisimiz bulunmamaktadır. Yine ülkemizde tonlarca patlayıcı ile ordumuza olan saldırılar önceden tespit edilememiştir. Devletlerin gizli servislerinin işin kolayına kaçması devletin ve vatandaşların ağı tahribat almalarına neden olur. 


BİTİŞİK ATEŞE KURBAN GİTMEK

Örgütten neden kaçmak istediğimi anlatabilirim. Benim için ölüm çanları çalmaya başladığını anlamıştım. Öleceğimi hissettiğim için endişeleniyordum. Az kalsın bitişik atışla öldürülüyordum. Bitişik atış biz atışçıların sözüyle şu anlama gelir. Öldüreceğimiz insanın kafasına dayadıktan sonra ateş ederek öldürmeye deriz. Bu yöntemle tek kurşunla ölmeyen hiç görmedim. Böyle bitişik atışa bende rastladım. Benimde kafama hayaletvari bir tavırla silah dayadılar. Yanımda bir itirafçıyı bu yöntemle öldürdüler. Örgütten tehdit aldığımda beni de öldüreceklerini söylemişlerdi. O günlerde duygu patlaması yaşıyordum. Çok korkmadım. Örgütün üst kademesinde bir akrabamda vardı. Dedelerimiz kardeşti. Beni mahkemeye aldıklarında onun ismide geçti sonra kurtuldum. O günden sonra kaçma fırsatları kolluyordum. Daha önce kaçanların devlete gittiğini duymuştum. Bende devlete saklanır tetikçi olurum planı yapıyordum. Yeni bir hayata başlama şansı bile elde edebilirdim. Evlenebileceğim bile aklımdan geçiyordu. Firarıma gelince büyük karakolları hedef aldığımız saldırılarda kaçanlar oluyordu. Hiçbir zamanda örgüte yakalanmıyordu. Bende böyle büyük bir saldırının olacağını duymuştum. Bu gurupta kesin olacağımı biliyordum. Böyle saldırılara önem verildiği için çok kalabalık gidiyorduk. Fırsatını buldum ve kaçtım.

FİRAR EDEN TERÖRİSTİN İTİRAFLARI

Örgütten kaçmaya karar aldım. Bir güvenlikçiyi öldürüp ağzına para sıkıştıracaktık. Güvenlikçi öldürme işini ben üstlenirsem kaçmam garantiydi. Böyle işlere iki kişi gidiyorduk. Güvenlikçinin öldürüleceği yere yaklaşınca benimle geleni öldürüp kaçarım diye düşündüm. Bu planlarım aklımdan geçerken kimseyi de şüphelendirmek istemiyordum. güvenlikçi öldürme işini ben halledeyim dersem firar edeceğimi anlayıp bana yüklenirlerdi. Belli etmeden olaya karar verenlerin yanına doğru gittim. Onların dikkatini çekince benim gidebileceğime karar verdiler. Sevindiğimi belli etmemek için kötü olaylar düşünüyordum. Yakınlarımın öldüğünü kafamda canlandırdım. Böylece kimse bir şey sezmemişti. “güvenlikçi şu an evde onu bulup öldürün” dediler. Yanımada örgüte yeni katılan birini verdiler. Bu benim için çok güzel bir şanstı. Benimle güvenlikçiyi öldürmeye gelecek olan kıyıcı biri değildi. Ben ondan eski olduğum için bana saygı duyardı. Bunun yerine benim bir üstüm olan birini verseler onu öldürmeden kaçamazdım. Oysa şimdi hiç kim seyi öldürmeden kaçacağım. Hiçbir kaybım olmadan firar edebileceğim. Buna çok ihtiyacım var. Kafam örgütte kalmayı kaldırmıyor artık. Gergin ortamlardan kolaylıkla kaçıp kurtuldum.

OYUNA GETİRİLEN GİZLİ YAPILAR

Gizli örgütleri oyuna getiren örgüt yapıları da vardır. gizli örgütleri çökertmek için örgütün liderinin açıkları bulunarak yapılır. Örgütler için zaaflar ve açıklar en can alıcı noktalardır. Bu anlattığımız yöntemlerle birçok örgüt piyasadan silinmişlerdir. Bu örgütler birbirlerini yok etmek için büyük kavgalar koparırlar. Savaşın gerçek boyutlarını vatandaşlar göremezler. Böyle olaylar yaşanırken işin içinde olmayan insanların bilmedikleri çok şey olur. sertliklerin kutuplaşmanın gerginliklerin iç içe yaşandıkları anlarda devletler ne yaparlar. Şimdi onu açıklayalım. Devletin birinci adamlarına direk tehdit ve saldırı yoksa bu örgütlerin savaşına müdahale edilmez. Kargaşa esnasında ince veya küçük parçalardan birisi devletin idarecisine rastlarsa gizlilik perdeside örtüsüde dağılarak gün yüzüne çıkar. Büyük ve küçük örgüt ikisi birden tahrip olurlar.

GİZLİ ÖRGÜTLER NASIL YAKALANIYORLAR

Gizli örgüt elemanları takip edilmeseler bile kendilerini ele verirler. Her devletin telefonlarında konuşulan kelimeler süzgeçten geçer. İki üç tane tehlike oluşturan kelimeleri bir arada konuşanlar otomatik olarak dikkat çekerler. Suç işleyenlerin kullanması zorunlu kelimeleri bilinmektedir. Konuşma kayıtları güvenlik güçlerine gidince her şey ortaya çıkar. Konuşmayı yapanların suça bulaştıkları bellidir. Suçluların daha kolay yakalanması ve kanıtlar bulunması için fiziksel takiplerde başlar. Bu çalışmaların sonucunda suçlular yakalanır.

YASADIŞI GİZLİ ÖRGÜTLERDEN KAÇAN İTİRAFÇILAR

Özellikle örgütlerin önemli basamaklarında olan teröristler ajanlıkla suçlandığında bunu hissederler. Daha önce itirafçıları ya kendisi yada diğer tetikçiler cezalandırmıştır. Kendi sonunun iyi olmayacağını bildiği için ilk fırsatta örgütten kaçar. Şimdiden sonraki gelişmeler en önemli ayrıntılardır. Örgütten kaçan eleman evine gittiğinde daha kolay katledileceğini bilir. Tek kurtuluşu vardır. Bu kurtuluşunu başarırsa tüm kozlarını kullanıp cezaevinden kurtulur. Böyle durumlarda devletlerin tek bir amacı vardır. devlet yapısına zarar vermek için türeyen örgütü tahribata uğratmak. İtirafçılar böyle durumlarda önemlidir. İtirafçıda bunu bildiği için bu yönde çalışır. Önemli olaylara karışan teröristleri üst kademedeki kolluk kuvvetleri sorgular. Bu sorgulamayı yapanlar aynı zamanda üst karar vericilerdir.  İtirafçıyı isterse savcıya teslim edip ceza almasını sağlar. Bu itirafçının ölümü demektir. Tek başına yatılan koğuşlar olarak müşaade denen yerde yatarak bile kurtulması zordur. Bu yüzden son çırpınışlarını göstererek olan biteni anlatır. Devlette işe başlar. Kitabınızda konu ile ilgili ayrıntılar var.

GİZLİ ÖRGÜTLER NEDEN KOLAY ÇÖKERTİLEMİYOR

Bir gizli örgüt hedefine ulaşmak için nelere dikkat etmelidir. Toplumda yankı uyandıracak ve kitlelerin dikkatini çekecek olaylar yapabilmek için örgüt elemanlarının sayısı çok olması gerekir. Örgütlerin eleman sayısını çoğaltmasında yapacakları hatalar ve ihmaller örgütün dağılmasına neden olur. Örgütleri kuranlar bu zayıflamayı durdurmak için araştırmalar yaparlar. Güvenilir ve sır tutacak eleman arayışına çıkarlar. Örgütü kuranlar ayrı bölgelere dağılıp sempatizan toplamaya kalkışırlar. Buldukları eleman örgütün diğer kurucuların kimler olduğunu bilmezler. Sadece örgüt kurucuları birbirlerini tanımaktadırlar. Gizli örgütü bir ağaca benzer. Ana dallar örgütün kurucularıdır. Asıl ağacın gövdesi en kalın yeri ise gizli örgütün lideridir. Üyeler ise ağacın yaprakları ve çiçekleridir. Bir daldaki yaprak diğer daldaki yaprakları tanımaz ve bilmez. Yaprak yere düştüğünde yani deşifre olduğunda sadece düştüğü dalı gösterebilir. Çünki o daldan başka kimse ile kontak kuramamıştır. Diğer yaprakların konumlarıda aynıdır. Ağacın bir dalındaki tüm yaprakları düşürseniz bile ağaç ve kökleri her zaman yerinde kalacaktır.

GİZLİ SERVİSLERİ GÖRÜŞMELERİNİ NERELERDE YAPARLAR

Hareketli vasıtalarda yaparlar. Deniz kara hava araçlarında yapılan görüşmelerinde şahitler yerine gizlilikler olur. böyle bir buluşmadaki olaylar ortaya çıkarılmaya çalışılsa bile ispatlanması imkansızdır. Kanıt olarak gösterilen yerdeki araç yerinde yoktur. Hangi araçta görüşüleceği tespit edilemeyeceği için ses veya görüntü kaydı alan cihazlarında yerleştirilmesi imkansızdır. Bu görüşme yapılan araçlar kiralık olmaktadır. Hangi aracın kiralanacağını tespit edilemez. Bu tür görüşmeler hiçbir zaman için ortaya çıkarılamamıştır. “kolpacılık ve zarfçı mafya” adlı yayınlamış olduğum kitapta şöyle bir gerçeği yazmıştım. Devletlerin gizli örgütleri mafyayı çökertmek için elinden parasını alma operasyonları yapmaktadır. Yaşanan bir gerçeği şöyle yazmıştım. Mafyadan parayı almaya gelenler motorsikletle gelip alıyorlar. Mafya para verdim dese bile ispatlayamıyor. Mafya mahkemede rüşvet verdim demesine rağmen araba rengi ve plaka numarası veremiyor. Bu tür tekniklerle mafya önce zayıflatılmış sonra ise kendiliğinden piyasadan çekilmiştir. Mafya konulu kitaplar yazdığımda bu bilgilere ulaşmıştım.

SORGULANMADAN KURTULUP SORGU POLİSİ OLANLAR

Örgütten kaçıp devlete ihbarcı olarak gelen teröristler. Sorgu polisi olarak görev yaparlar. Aynı diğer polisler gibi haklara sahiptirler. Devletin başka birimlerine tayin olabilirler. Bir süre çalıştıktan sonra istifa haklarını kullanabilirler. Olaylar yayılmasın dağılmasın diye üst düzey şeflerle görüşürler. “Bir muhbirin anıları (muhbirlik gerçeği) kitabımda muhbirlerin gizli ve bilinmeyen yönlerini açıklamıştım. Muhbirler kolluk kuvvetlerinde en alt kademeden görevliler haricinde görüşemezler bilgisini yazmıştım. Bu bilgi doğrudur. Muhbir tek bir polis haricinde kimseyle görüşemez. Biraz önce aktardığımız olaylarda ise durumlar farklıdır. Devletin dağılması söz konusu olduğu için itirafçı en üst makamda olanla görüşür. Özel olarak korunur. Muhbir olaylar anında tüm masrafları kendisi yapmasına karşın önemsenmezken itirafçı özel konumlardadır. İtirafçı olanlarla görüştüğümüzde şu bilgileri verenlerde oldu. Çalıştıkları devlet kademelerindeki binalarda en üst katlarda görev yapıyorduk. Korunmamız amaçlı böyle düşünülmüş dediler. Ulaşılması zor olan devlet yöneticilerinin makamlarına yakın yerlerde görev yapıyorduk diyenlere bile rastladık.

HABER YAPILMAYAN CİNAYETLER

Önce teröris olup sonradan devlet kadrosuna alınan itirafçının söyledikleri dinleyince irkildik. İtirafçını söyledikleri şöyleydi. Bizler terör estirdiğimiz alanları iyi bildiğimiz için devletin gösterdiği insanları pusuya düşürerek öldürüyorduk. Benim halen örgütte olduğumu sandıkları için istediğim yerlere geliyorlardı. Bende kolaylıkla öldürüp yine devletin istediği yere cesedi atıyorduk. Bu olaylar gelişirken halk tepki göstermediği için bazı cinayetlerimiz haber bile olmuyordu. Bölge halkı alışmıştı. Pat, pat vurdular biri daha gitti diye cesaretli şekilde konuşmalar bile duyuyordum. Bu anlattığım olay ülkemizin sınır ilçelerinden birinde gerçekleşti. Sadece benim işlediğim cinayetler değil diğer patlamalarda halk tarafından önemsenmiyordu. Sınıra yakın olan kahveler tıklım tıklım doluydu. Benim yeni kimliğimi çıkarırlarken bunu filan memleketin filan ilçesinden yazın onlara benziyor dediler. Aynı kimlikle beraber bankadan para çekebileceğim kart ve diğer evraklarım beş gün içersinde bana teslim edildi.

DEVLETTE TETİKÇİLİK YAPMAYA BAŞLADIM

Terör örgütünden kaçıp itirafçı olunca beni susturma operasyonlarında çalıştırdılar. Devlete zarar verdiğini düşündükleri insanların kafalarına kurşu sıkıyordum.

Şu bilgilere ulaştım. Çok büyük para kazanan tetikçiler konuşuluyordu. Bunun ipuçlarını devlete sığınmadan önce duymuştum. Girdikten sonrada tetikçiler aldıkları paraların bir kısmını devlette önemli görevler yapan ve etkisi ve irtibatı halen devam eden eski güvenlik görevlilerine kaptırdıklarını öğrendim. Hemşerim olan bir devlet görevlisi bana şunu söyledi. Senden daha önceki tetikçilerin beceriksiz olanlarını katlettiler haberin olsun diye beni gizlice uyardı. Cesaretli olduğu için terör polisi yaptıklarını anlamıştım.

YASAL VE YASADIŞI TETİKÇİ CELLAT

İtirafçı olmama neden seviniyorum. İtirafçı olmasaydım iki yatakta üç kişi yatılan cezaevlerinde yıllarca yatacaktım. Daha önce yattığım cezaevlerinde daha zor şartlarda kalıyordum. Şimdi devletin kadrosundayım. Bir ay izin yapıyorum. En iyi tatil yörelerine tatile gidiyorum. Devlet bana berbat görevler veriyor ama diğer yanda hiçbir özgürlüğümü kısıtlamıyor. Terörist iken Dağlarda taşlarda daha berbat haldeydim. Yine çatışmalar katılıyordum yine adam öldürüyordum. Şimdi ise devlet adam öldür diyor öldürüyorum. O zamanlar yasadışı cellattım. Şimdi yasal cellat oldum. Bir süre sonra bana istifa etme şansı bile verebilirlermiş. Daha doğrusu şunu söylemek istiyorum. Çamurlu tozlu ortamlardan kuş tüyü yataklara geldim.

DEVLETİN GİZLİ HABER ALMA ÖRGÜTLERİ VE MAFYA

Devletler terör örgütlerini çökertmek için teröristlerden faydalanır. İhbarlarını değerlendirir. Mafya elemanlarının bilgisi olmadığını; bildiği için mafya ile kontakta kalmaz. Zaten mafya elemanları terörün olduğu dönemlerde sessiz kalırlar. Mafya da teröristlerin güçlerini bildiği için piyasa da görünmezler. Teröristlerde mafyayı önemsemezler. Terörün tankı ve roket atarları varken mafyanın kurusıkıdan bozma silahı ve çakıları vardır. Teröristler tugaylara bile gündüz vakti saldırabilirler. Mafya ise gece kulüplerindeki bekçilerle uğraşır. Teröristlerin olduğu cezaevlerinde bile mafya sessiz kalır. Mafya teröristlerin olmadığı yerlerde malta dedikleri koridorlara çıkabilirken teröristlerin olduğu cezaevlerinde sadece avluya çıkabilirler.

ÖNCE TERÖRİST YA ŞİMDİ

Devletlerin gizli örgütlerine alınanlar öldürme haricinde nasıl susturulur. Bu sorunun cevabı şöyledir. Suç işletilerek ve suça bulaştırılarak konuşması engellenir. Devletin gizli kurulan örgütleri devlet yapısını tehlikeye sokan örgütleri bitirmek için yine o örgütü bilenlerden faydalanır. Bu yakaladıkları örgütün elemanları ya ağır cezalar alacak yada devlete karşı çalışan örgüt elemanlarını öldürecektir. Bunun karşılığında yeni kimlik ve parada alacaktır. yaptığı işlerin kayıt altına geçtiğini bildiği için verilen görevleri yerine getirir. Devlete çalışmadan önce devlete karşı olan gizli örgüttede çalıştığı için her şeyi anlamıştır. Bu bilgileri doğrultusunda cesaretide gelişmiştir. Şunuda belirttiğimizde konu anlaşılacaktır. Devlet tarafından kullanılan eski terörist öldürülüp öldürülmeyeceğini iyi bilmektedir. Hatta ne zaman ve nasıl olacağınıda iyi bilmektedir. Bunun için yapması gerekenleri canını kurtarmak için yapar. Öldürülmese bile cezaevine atılıp korku ile yaşamaktansa önüne gelen bu seçeneği benimser.

Devletlerin gizli örgütleri kadrolarına ajan veya muhbir alırken çok önemli kriterler uygularlar. Suç örgütlerinin içlerinden seçtikleri elemanın birçok kanlı eylemi ortaya çıkaracak kanıtlar göstermelidir. Bunlar örgütün öldürüp gömdüğü mezarlar gizli cephaneliklerin yerleridir. Bunları gösterdiğinde devlet bu teröristte faydalanacağını anlar.

Kullanılacak teröristin sıradan veya düz biri olması istenmez. Örgütün kurucularından seçilmektedir.

Yasadışı örgütlerin işleyiş ve yapılarında on kişi vardır. bunların bildiklerini diğer anarşistler bilmez. Görüşmelerin olduğu yere gelmezler. Bu nedenden dolayı örgütte olup bitenleri yüzeysel bilirler. Tüm bildikleri yaşadıkları ve gördükleridir. Olabilecek saldırılar da dahil birçok vahşeti bilmez.

Örgüt elemanının şuna benzer özellikleride devletin dikkatini çeker. Örgütün liderlerinden birisinin akrabası olan teröristlerin bilgileride önemlidir. Daha fazla bilgiye ulaştığı düşünülen bu teröristler devletin işine yarar.

DEVLETLERİN GİZLİ ÖRGÜTLERİ DAĞITMA YÖNTEMLERİ

Örgüt elemanlarını yakalayan devlet mahkemeye çıkarıp ceza vermek yerine örgütü çökertmek için kullanırlar. Yasadışı yapılanmalarda kendileri teslim olanlarda aynı şekilde kullanılır. tüm bunların perde arkasında neler dönüyor göreceğiz.

DERİN VE GİZLİ ÖRGÜTLERİN DOĞUŞU

Şekil, yaşam tarzları dünyada yasadışı örgütlerin doğmasına neden olur. Bu azınlıklara diğer toplumlar baskılarını arttırınca durumlar değişir. Bu azınlıkların diğer bölgelerde olan benzerleri olanları önleme çabasına girer. Baskı altında yaşamak zorunda bırakılan azınlıklar nerede daha kalabalık ise orada ilk gizli çalışmalarına başlarlar. Bu çalışmalarını duyan diğer baskı altındakilerde örgüte katılır. Bu gidişata sosyal uzmanlar çözüm bulmazlarsa anarşi başlamış olur. sonrasında acılar kıyımlar intikam sözleri devam eder.

Yasa dışı olan gizli örgütler baskının ve tehditin çoğaldığı ortamlarda kurulur. Hiçbir zümre ve birey rahat ve huzurluyken örgüt kurmaz.

GİZLİ ÖRGÜTLERİN ASIL AMAÇLARI DEVLET KURMAKTIR

Bağımsızlık ve özgürlük için kurulmuş görünen yasadışı örgütlerin köklerinde devletleşmek vardır. devlet kurmak onlar için tek çözüm olmaktadır. Kurulan örgütün bu düşünceleri örgüte yakın işadamlarınında dikkatini çeker ve örgüte maddi kaynak sağlama kararları alırlar.

GİZLİ ÖRGÜTLERİN MARŞI

Gizli örgütler kendi marşlarını yazarlar. Bu marş sayesinde örgüte yeni kadrolar kazandırırlar. Marşlarda cesaret duygusu yogun olarak işlenir. Özgürlük için fedakarlıkların gerektiği vurgulanır. Bunun amacı örgüte katılanları bekleyen olumsuzluklardan korkmadan örgüte katmaktır. Yoksa gizli örgüt sayılarını çoğaltamayacağı için amacına ulaşamaz.

GİZLİ ÖRGÜT KURANLARIN ÖZELLİKLERİ

Daha önce başka gizli örgütlerde çalışıp deneyim kazananlar kendilerini koruyacak gizli örgüt kurarlar.


Son çıkış


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder