16 Mart 2016 Çarşamba

BİR ZARFÇININ İTİRAFLARI
 
İnşaat malzemeleri satan dükkânda eleman olarak çalışıyordum. Yanımda çalışan iş arkadaşım ve beni zarf atmaya götürdüler. Olay şöyle gelişti. İşyerine daha önce gelen baş kolpacı vardı. Bizim çalıştığımız işyeri sahibi ile hemşeriydi. Bu yüzden bizim işyerine geldiğinde sohpet ederdik. Bir gün beni ve diğer çalışanı bir yere gideceğiz dedi. Ben o ana kadar zarf atmanın ne olduğunu ve zarflamanın amaçlarını ve sonuçlarını bilmiyordum. O zamanlar hastaneye gitmek için vizite kâğıdı alınırdı. İşyerinden vizite kâğıdı almadan hastaneye kabul edilmeyen dönemlerdi. Ben ve yanımdaki çalışana vizite kâğıdı verdiler. Sizi bir otobüse bindireceğiz. Sizde elinizdeki vizite kâğıdına bakarak ameliyat oldu, yaralandı gibi konuşmalar yapacaksınız dendi. Biz zarf atılarak korkutulmaya çalışanın kim olduğunu bilmiyorduk. Otobüste bize gösterilen yere oturduk. Zarflanmak istenen birey bizim yakınımızda olmalıydı ki bize zarflamaya başlayın işareti geldi. Bizde ezberletilenleri söyledik. Zarflama işi bitince biz tekrar işyerine döndük. Zarf attığımız adama daha önce başkaları tarafından da zarf atıldığı için kendisini ürkütmeye çalışanların kalabalık olduğuna inanması yüksek ihtimaldi. Hâlbuki biz sadece zarf atmıştık. Her hangi bir şekilde kolpacıların adamı değildik.
 
ZARFÇILARDAKİ İŞARET
 
Zarfçılar sinsi bir şekilde insanlara yaklaşıp oyuna getirmeye çalışırlar. Konuşmalarına ukalaca başlarlar. Davranışları diğer insanlardan farklıdır. Baş zarfçıların kullandıkları başaltı zarfçıları genellikle muhtaç insanlardır. Giyim ve kuşamlarına dikkat ederek te zarfçıları tespit edebilirsiniz. Zarfçılar toplumun tehlikeli ve uzak durulması gereken kolpacılardır. Bize zarar verebilecek her canlı mahlûkatta işaretler aramalıyız. Zarfçılarda da belirtiler vardır. Bunu sezdiğimizde bize bulaşmaması için uzaklaşmalıyız. Duymazlıktan gelmekte zarfçıları rahatsız eder. Kitabınızda tüm ayrıntılar var.
 
SINAMA AMAÇLI ZARFLARIN AMACI
 
Zarfçılar ne ölçüde tepki geleceğini ölçmek için deneme yollu zarflara başvururlar. Zarf attıkları insanın hassasiyetini bu yöntemle anlamış olurlar. Zarfçılar önce senaryolarını yazarlar. Sıra yoklamaya gelmiştir. Bu yöntem çoğunlukla bireyle kontak kurmadan ancak bireyin duyabileceği mesafede tezgâh kurularak konuşulur. Bireyin bir açık yönünden bahsedilerek işe koyulurlar. Bireyin bu durum karşısında rahatsız oluyor mu diye izlenir. Maksat bireyin olaylardan ne derece sıkıntı duyduğunu anlayıp aynı zarfı sürekli hale getirmektir.
 
DÜŞENCELERİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN ATILAN ZARFLAR
 
Bireyin herhangi bir olay karşısındaki tutumu ve görüşlerini anlamak için atılan yoklama zarflarının yapısını ve işleyişini açıklayacağız. Öğrenilmek istenilen konu bireyle yüz yüze gelerek yapılan bir zarflamadır. Bireyle sohbete girdikten bir süre sonra konu sanki kendiliğinden o yöne gelmiş gibi zarf atılır. Konu kendiliğinden açılmış izlenimi verilir. Birey bu olaylar karşısındaki düşüncelerini belirtecektir. Yoklama çekilen birey zarflama konusunu fark ettiyse zarfı almaz ve konuşmaz. Zarfçılık nedir ne değildir konusunu bilmeyen biriyse tüm düşüncelerini söyler.
 
ZATFÇILIK KİTABI
 
Malayani anıştırma



ARKA KAPAK



Zarf atmak ve zarfçılarla ilgili her şeyi öğreneceğiniz bir kitabı inceliyorsunuz. Zarfçılık moral bozma amaçlı yapılan bir kolpadır. Zarfçılık cehalet sonucunda oluşur. Manevi duygulardan uzak olanlar zarf ekseninde dönerler.
 
Zarfçılık ve zarf atma konularını yakından irdeleyeceğiz.
 
Bireyler için uzun süren ezginlik ve çaresizliklerin sonu iyi olmaz. Birey çıkış yolu arayacaktır. Karakter zayıflığı da varsa kolpacı mafya tarafında yönlendirilerek zarf atmakta kullanılır.


ÖN KAPAK



ÖNSÖZ



SONSÖZ



BİYOGRAFİ
 
Hasan Hüseyin kahverengi
 
Kolpacılar çocuklara da zarf attırırlar. Kolpacılar kendilerine zarar verenlerin açıklarını bulurlar. Kolpacıları zor durumda bırakanlara nasıl zarf atarlar şimdi onu öğreneceğiz. 
 
Absürt saçma sapan sözler söyleyerek karşı tarafı rahatsız etmeye zarf atma denir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder